Johtamisessa tarvitaan psykologiaa!

Mikä on psykologian merkitys johtamisessa? Mitä on työelämässä vaadittava psykologinen pääoma, ja mistä meidän tulisi suomalaisissa yrityksissä ja organisaatioissa ottaa opiksemme? 

Ilona Rauhalan ja Makke Leppäsen kirja Johda ihmistä - psykologiaa johtajille (Talentum 2012) on noussut suosituksi johtamisen ja esimiestyön käsikirjaksi. Ohessa muutamien Psykologiaa johtajille -kirjaan syventyneiden henkilöiden ajatuksia kirjastamme.

Kirja on edelleen saatavilla Talentumin verkkokaupasta.

 

"Pidän siitä, että kirjoittajat ovat laittaneet itsensä peliin."

"Tulevaisuuden johtaja on valintojen arkkitehti. Hänen tehtävänsä on huolehtia siitä, että jokainen organisaatiossa tekee joka hetki yrityksen ja yhteisen menestyksen kannalta oikeita valintoja. Valintojen johtaminen onnistuu vain, jos johtaja tunnistaa oikein ajan, tulkitsee sen signaaleja oikein sekä luottaa itseensä ja omiin johtopäätöksiinsä.

Ilona Rauhalan ja Makke Leppäsen kirja osoittaa hyvin itseluottamuksen ja itsensä johtamisen merkityksen: Vain sitä kautta voi johtaa toisia. Kirjassa on sopivasti teoriaa ja esimerkkejä suomalaisille tutuista tarinoista ja henkilöistä."

Anne Berner
Vallila Interior

 

"Kaiken kaikkiaan erinomainen kirja!"


"Minusta on erittäin tärkeää, että näitä nykytutkimuksen valossa erittäin hyvin perusteltuja ajatuksia saadaan tuotua voimallisemmin esiin ja erityisesti päätöksentekijöiden käyttöön. Kirjan caset avaavat uusia näkökulmia oivallisesti Toivottavasti tämä kirja löytää tiensä mahdollisimman monen johtajan hyllyyn."

Lauri Järvilehto
Kirjan "Tee itsestäsi mestariajattelija" kirjoittaja

 

 

 

"Helppolukuinen, mutta ei päästä helpolla."


”Johda ihmistä on helppolukuinen, mutta ei päästä lukijaansa helpolla. Se antaa käytännön esimerkkejä ja on erittäin teoreettinen. Se pakottaa ajattelemaan ja houkuttelee kokeilemaan. Moniulotteinen kirja. SUOSITTELEN!”

Marko Parkkinen
toimitusjohtaja
Kehitysyhtiö Seedi Oy

 

 

 

"Kirja uudistushenkiselle ja ihmisuskoiselle johtajalle."

"Ilonan ja Makken kirja on raikkaan kattava esitys nykyaikaisen psykologisen ihmistutkimuksen kärkituloksista suunnattuna uudistushenkiselle, ihmisuskoiselle johtajalle, joka haluaa kukoistusta."

Esa Saarinen
professori, filosofi

 

 

 

 

"Monipuolinen ja uskottava teos"

 

“Monipuolinen ja uskottava teos ihmisille, jotka haluavat kasvaa ja kehittyä johtajana. Se ei ole johtajan psykologian käsikirja vaan enemmänkin psykologinen käsityökirja, joka ohjaa itse tekemiseen ja itsestä oppimiseen."

Göte Nyman
professori, Helsingin yliopisto, POEM (Psychology of Evolving Media and technology)